Mack

Mack Smak

Interessen for øl har økt voldsomt i Norge de siste årene, og særlig for mikrobrygg. Mack har i sitt eget mikrobyggeri drevet småskalaproduksjon av smaksøl, og i 2015 lanserte de en ny produktserie med utgangspunkt i denne produksjonen. Dette er spesialbrygg med nøye utvalgte ingredienser, og høyt fokus på å dyrke fram karakteristisk smak. Oppgaven var å skape en identitet og et tydelig seriepreg som står fram i butikkhyllen.

Les mer

Vi valgte tidlig i prosessen å gå i tett dialog med bryggerimesteren, og løsningen ble en rustikk, ærlig og usminket papiretikett med innholdsfokus og kvalitetsgaranti fra bryggerimesteren selv. Løsningen gjenspeiler gode tradisjoner og stolthet rundt bryggeprosessen. Enkel fargekoding og tydelige typografiske løsninger skiller de ulike typene fra hverandre, og gjør serien svært tilgjengelig for forbruker. 

Smaksserien mottok i 2015 Merket for god design fra Norsk Design- og arkitektursenter med følgende begrunnelse fra juryen: "Dette er et helhetlig uttrykk preget av godt designmessig håndverk, spennende fargevalg og befriende fritt for klisjeer fra ølkategorien. Designere har brukt formspråk fra andre drikkevaretyper, og resultatet er nytt og skiller seg ut i hyllen. Etikettene er fine, særlig versjonen for butikk med hvit bakgrunn. Det å dra ned Mack-logoen i størrelse og vie plassen på etikettene til øltypenes navn og informasjon om brygget er et modig valg. Her ligger mye historie og relevant informasjon om øltypene, ifølge juryen. Dette gjør at selv ølnoviser vet hva de kjøper. Inntrykket er kjønnsnøytralt og åpner opp kategorien for en større målgruppe."